Scapin'in Dolapları

                                             

      Taşkışla Sahnesi olarak bu yıl Moliere'in Scapin'in Dolapları adlı oyununun deneme gösterimini İTÜ KSB Oditoryum'da gerçekleştirdik.

  Bu sene Taşkışla Sahnesi olarak bir oyun yazarı üzerinden eğitim prodüksiyonunu belirlemeye karar verdik ve yazar olarak da Moliere'i seçtik. Grup olarak Moliere'in hemen hemen tüm oyunlarını okuduk. Eğitim prodüksiyonuna karar vermeden önce Moliere'in çeşitli oyunlarından kesitler çalışarak oyunculuk eğitimine devam ettik. Şubat ayının ortalarında 17. yüzyıl Fransa'sının toplumsal ve siyasi arka planını, Commedia Dell'Arte geleneğini ve Moliere'in hayatını ve eserlerini içeren bir dizi sunum gerçekleştirdik. Bu dönemde eğitim prodüksiyonu için üç oyun önerisi ortaya çıktı: Tartuffe, Kibarlık Budalası ve Scapin'in Dolapları. Grup bu aşamada üçe ayrıldı ve her ekip seçtiği oyun için sahneleme önerisi getirdi. Sahneleme önerisi, metnin  grubun yapısına uygunluğu gibi etkenleri dikkate alarak Scapin'in Dolapları'nı seçtik.

  Deneme gösterimini 17 Mayıs Perşembe günü İTÜ KSB Oditoryum'da yaptığımız oyunun çalışmalarına seneye de devam etmeyi düşünüyoruz.